De Bunkertoren wint BNA prijs

Sinds 2006 wordt er jaarlijks een prijs uitgereikt door de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA) voor architectenbureaus die opdrachtgevers en samenleving meerwaarde bieden.

Dit jaar is de Bunkertoren verkozen tot winnaar in de categorie ‘Identiteit en Icoonwaarde’ . De jury kwam met de volgende conclusie:

Dit is een gebouw met een wauw-factor; de jury is onder de indruk van de trefzekere ingreep die het vervallen gebouw weer kracht heeft gegeven. En prijst de moed om het niet te slopen. De jury ziet dat veel aandacht in de afwerking van de gevel is besteed. De kracht schuilt in het behoud van het erfgoed, dat met eerbied is behandeld, en letterlijk de basis vormt voor de woontoren. Een prachtig – echt Eindhovens – icoon voor de stad, en de onbetwiste winnaar in deze categorie.”

Het ontwerp is afkomstig van architectenbureau Powerhouse Company en gerealiseerd in opdracht van BunkerToren B.V. (RED Company & Being).

Van Wijnen Rosmalen is verantwoordelijk voor de realisatie van dit unieke icoon en gunde ons het verzorgen van de droge afbouw waarin ruim 60.000 m2 gips is verwerkt. Bekijk hier de video over onze samenwerking.

bunkertoren