Turks multicultureel centrum

Aan de Schutkampstraat te ’s-Hertogenbosch wordt gebouwd aan een nieuw Turks Cultureel Centrum. Donaties hiervoor komen niet alleen vanuit de lokale bevolking, maar ook vanuit heel Nederland, Belgie en Duitsland.

Het gebouw, dat tevens dienst moet doen voor wijkactiviteiten, krijgt in totaal 3 verdiepingen en wordt rond de 11 meter hoog. Er komt een zes meter hoge gebedsruimte in, maar ook meerdere conferentiezalen tevens geschikt voor activiteiten. Deze moeten voor iedereen te gebruiken zijn. Het gebouw krijgt verder een ‘symbolische’ minaret, want er zullen geen oproepen tot gebed klinken. Verder komen er zonnepanelen en een slim klimaatsysteem.

GDS vervult de rol met betrekking tot de veelzijdige complete droge afbouw:  wanden, plafonds en timmerwerk. De diversiteit van de gebruiksfunctie van het pand zorgt ook voor een grote diversiteit aan afbouwcomponenten. Naast de functionele eisen die gesteld worden aan het afbouwpakket is ook gekozen voor een niet alledaagse esthetische afwerking. Wij zullen u deze specials na voltooiing zeker niet onthouden.

moskee