Turfmarkt – Gouda

Op de hoek van de Turfmarkt en de hoofdwinkelstraat de Kleiweg in de binnenstad van Gouda worden een aantal panden geheel gerenoveerd. Het oorspronkelijk plan is van de Goudse architect Jacobus Petrus Dessing (1880-1966), hij was de zoon van Chris Dessing, bekend van de Gouwekerk. De gevels hebben een aantal karakteristieke details en het interieur bevat nog de oude houten balklagen, kolommen en spanten. Deze blijven zoveel mogelijk in tact.

Op de begane grond is inmiddels een nieuwe vestiging van Rituals geopend en op de verdiepingen worden een 5-tal appartementen gerealiseerd. Alle appartementen hebben een buitenruimte; aan de achterzijde of tussen de bestaande kappen.

Onze opdrachtgever Aertgeerts Bouw B.V. heeft ons ingeschakeld voor de brandwerende staalbekleding, metalstud wanden en plafonds, thermische voorzetwanden en de zwevende vloeren. Na de bouwvak gaan we aan de slag!

 

Onze opdrachtgever Ouwehand Bouw B.V. heeft ons ingeschakeld voor thermische geïsoleerde plafonds en wanden, metalstudwanden, Trespa plafonds en akoestische systeem plafonds.

turfmarkt-gouda