Avans – Den Bosch

In Den Bosch gaat de bouw van een nieuwe onderwijslocatie voor Avans Hogeschool en 124 nieuwe studentenwoningen van BrabantWonen al voor de zomervakantie van start. Deze nieuwbouwlocatie ligt aan de Onderwijsboulevard, tegenover de huidige locatie van Avans Hogeschool.

Deze nieuwbouw zal bouwkundig worden gerealiseerd door Van Wijnen Rosmalen.

De Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch krijgt een groene campus met ca. 20.000 m2 onderwijsruimte en 124 woningen voor studenten en starters: een ontspannen groene plek voor ontmoeting, interactie en multidisciplinair samenwerken.

Naast een nieuw onderwijsgebouw en nieuwe studentenwoningen, komen er ook een ondergrondse parkeergarage en een groene buitenruimte.

De architectuur refereert aan de fabriekspanden die vroeger het beeld van het gebied bepaalden. De gevels hebben een sterke ritmiek, die voor het onderwijsgebouw anders is dan voor de woongebouwen. Aan de zijde van de Onderwijsboulevard krijgt de invulling van deze structuur een massievere uitstraling, bijvoorbeeld door metselwerkvlakken. Aan de zijden van de ‘binnenwereld’ en de woongebouwen aan de oostzijde hebben de gevels een luchtiger, open en lichte uitstraling. Ook materialen als beton, metselwerk, staal en glas verwijzen naar de historie van het gebied, evenals de gelamineerd houten liggers en stalen spanten die worden hergebruikt in het atrium c.q. op het campusterrein.

GDS Bouwsystemen gaat naast het verzorgen van de metal stud wanden ook de (systeem)plafonds verzorgen.

Deze opdracht is aan GDS Bouwsystemen  gegund door van Wijnen Rosmalen. De fijne samenwerking op andere projecten waaronder recent De Bunkertoren heeft hiertoe geleid.

Wij danken van Wijnen Rosmalen en hun projectteam voor het in ons gestelde vertrouwen en zien uit naar een prettige samenwerking.

nieuwbouw-onderwijsboulevard